تیرآهن

تیرآهن

یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در صنعت ساخت و ساز تیرآهن است که در سازه‌های کوچک و بزرگ از آن استفاده می‌شود. این محصول وظیفه پشتیبانی سازه‌ای از انواع سازه‌ها مانند پل، ساختمان و … را برعهده دارد و عوامل مختلفی بر روی قیمت آن تاثیر می‌گذارد.

تیرآهن

جنس تیر آهن از فولاد St37 است و می‌تواند در برابر فشارهای بالا تاب بیاورد زیرا از دوام و استحکام قابل توجهی برخوردار است. این محصول در اندازه و شکل‌های مختلفی مانند تیرهای I، تیرهای H و تیرهای T تولید می‌شود که هرکدام کاربرد خاصی دارند. همچنین تیرآهن ها تطبیق پذیری بالایی دارند و می‌توان آن‌ها را متناسب با نیازهای خاص پروژه‌های ساختمانی سفارش داد. این محصولات در برابر گشتاورهای اعمالی، انواع آسیب های محیطی و خوردگی مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند و در سخت‌ترین محیط‌ها از یکپارچی ساختاری بالایی برخوردارند.

تیرهای آهنی شکل پذیری خوبی دارند و قابل برش هستند. همچنین نصب و نگهداری از آن‌ها بسیار آسان است و پوسیده نمی‌شوند. تمام این ویژگی‌ها تیرآهن را، به یک محصول مقرون به صرفه تبدیل کرده است.

ابعاد انتخابی تیر فولادی طبق وزن آن در هر پایه خطی مشخص می‌شود و وزن تیرآهن نیز بر اساس ابعاد و اندازه آن متفاوت است. رایج‌ترین ابعاد برای تیر فولادی از ارتفاع 14 سانتی متر تا 30 سانتی متر است و عرض آن‌ها از 7 تا 25 سانتی‌متر تغییر می‌کند. همچنین از نظر طول، ابعاد آن‌ها متغیر است و گاهی به 31 متر می‌رسد. طول استاندارد تیرآهن معمولا 6 متر و 12 متر می باشد.

انواع تیرآهن

انواع تیرآهن

تیرهای I: این تیرآهن ها که با نماد I به عنوان تیرآهن باریک و یا IPE با عنوان تیرآهن نیم پهن شناخته می‌شوند، در ساختمان های تجاری کوچک و مسکونی استفاده می‌شود. این نوع تیرآهن ها همچنین با تغییر ابعادی به عنوان تیرآهن سبک و سنگین شناخته می شوند. زمانیکه در بازار آهن آلات از کلمه تیرآهن استفاده می شود منظور تیرآهن IPE یا همان نیم پهن است.

تیرهای H: یا هاش که با با نماد IPB یا بال پهن شناخته می‌شود نسبت به دیگر تیرآهن‌ها بال‌های پهن‌تر و بزرگتری دارد و ارتفاع و طول بال آن با یکدیگر برابر است. تیرآهن هاش نسبت به تیر I ضخامت جان بیشتری دارد و ارتفاع جان نیز از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر متغیر است و در ساخت آسمان خراش‌ها و پل‌ها استفاده می‌شود.

این نوع تیرآهن بر اساس وزن به انواع زیر طبقه‌بندی می‌شود:

– HEM: تیرآهن‌های بال پهن فوق سنگین

– HEB: تیرآهن‌های بال پهن سنگین

– HEA: تیرآهن‌های بال پهن سبک

حروف V و L در کنار نام IPB آنها به ترتیب نشان دهنده سنگین بودن و سبک بودن تیرآهن است.

تیرهای T: سطح مقطع T شکل دارند و بیشتر برای سیستم‌های سقف و کف استفاده می‌شوند.

تیرآهن INP: شکل این تیر شبیه I است اما ضخامت جان تغییر می‌کند و با فاصله گرفتن از جان، ضخامت بال نیز کاهش پیدا میکند.
تیرآهن لانه زنبوری: یا CPE در قسمت جان دارای دهانه‌های شش ضلعی هم اندازه و منظم است. ارتفاع این تیر ۱۲۰ تا ۹۰۰ میلیمتر می‌باشد.

کاربرد تیرآهن

استحکام و دوام تیرآهن‌ باعث استفاده گسترده آن در صنعت ساخت و ساز شده است. این محصول در ساخت پروژه‌های زیربنایی عظیم مانند فرودگاه‌ها، بزرگراه‌ها و به عنوان اجزای باربر در پل های ساختمانی و قاب‌ها کاربرد دارد. به دلیل تنوع بالای تیرهای فولادی و تحمل بارهای سنگین امروزه استفاده از آن‌ها افزایش چشمگیری داشته است.

از تیرآهن در ساخت اسکلت ساختمان‌های تجاری، صنعتی و مسکونی برای پشتیبانی سازه و اطمینان از ایمنی و پایداری آن استفاده می‌گردد. همچنین برای تقویت سازه‌ها، ساخت پل، اضافه نمودن طبقات ساختمان و … کاربرد دارد.

جهت استعلام قیمت و خرید انواع تیرآهن از وستاسازه با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

886 11 11 0939

021-28426262

021-28427497

021-66632902

جدول وزن و ابعاد استاندارد تیرآهن نیم پهن سبک IPE

جدول وزن و ابعاد استاندارد تیرآهن نیم پهن سبک IPE

جدول وزن و ابعاد استاندارد تیرآهن نیم پهن معمولی و سنگین

جدول وزن و ابعاد استاندارد تیرآهن نیم پهن معمولی و سنگین

برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات مشابه

ادامه مطلب
قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی یکی از پر کاربردترین مصالح در ساختمان سازی است که در دو نوع صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل آهنی مقطعی توخالی از جنس آهن ...
ادامه مطلب
سپری آهنی

سپری آهنی

سپری یا پروفیل T از مقاطع پر کاربرد در ساختمان سازی و صنعت میباشد که از دو قسمت اصلی بال و جان تشکیل شده است این دو قسمت طوری کنار ...
ادامه مطلب
گریتینگ

گریتینگ

گریتینگ (Grating) در لغت به معنای مشبک است و بعنوان یک سازه صنعتی در صنایع مختلف کاربرد دارد. این شبکه در دو نوع فلزی و غیر فلزی تولید می‌شود. گریتینگ ...