انواع متنوعی از مصالح آهنی در ساخت سازههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. پروفیل نبشی آهنی از مهمترین مصالح عمرانی محسوب میشود. پروفیلهای نبشی از جنسهای گوناگون و در اندازههای مختلف به تولید میرسند که هر شخص با توجه به نیاز خود انواع مختلف آن را خریداری میکند.
پروفیل نبشی، دو فلز عمود بر هم است که شکلی L مانند را تشکیل میدهد. به همین دلیل در نقشهها پروفیلهای نبشی را با علامت L نشان میدهند. از این پروفیلها در صنایع مختلف به خصوص صنعت ساختمانسازی استفاده میشود. سطح این پروفیل با فلز روی پوشانده شده تا در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم باشد.
پروفیلهای نبشی با مواد مختلفی ساخته میشوند که هرکدام کارایی خاصی دارند. فلزاتی مانند آهن، فولاد، آلومینیوم و استیل از مواد سازنده پروفیل آهنی نبشی هستند.
نبشیها با مشخصه خاصی شناخته میشوند، در واقع اگر کسی قصد خرید پروفیل نبشی را داشته باشد، باید اصطلاحات آن را بشناسد. همانطور که اشاره شد، پروفیل نبشی با حرف L نمایش داده میشود، سپس در کنار آن سه عدد قرار میگیرد که دو عدد اول طول و عرض بالها را مشخص میکند و عدد آخر ضخامت هر بال میباشد. به عنوان نمونه نبشی آهنی L40*40*4 به معنی نبشی با طول و عرض 40 و ضخامت 4 است.
انواع این پروفیلها را بر اساس مواد سازنده آنها تقسیمبندی میکنند. پروفیلهایی از جنسهای متفاوت در صنایع مختلف کاربرد دارند.
از این نبشی در صنایع گستردهای استفاده میشود. وزنی سبک، سطحی مقاوم در برابر زنگزدگی و خوردگی و قابلیت جوشکاری و سوراخکاری خوبی دارد. نبشی آلومینیوم با سه کیفیت به تولید میرسد: خام، رنگ شده و آنودایز. پروفیل نبشی آلومینیوم به روش اکستروژن و با استفاده از قالب تولید میشود.
در مکانهایی که احتمال زنگزدگی و خوردگی آهن وجود دارد، از نبشیهای گالوانیزه استفاده میشود. مواد سازنده این نبشیها آهن و روی هستند که بین آنها لایه پیلی الکتروشیمیایی قرار داده شده است. به این ترتیب روی به عنوان آند عمل کرده و اکسید میشود. از اکسید روی یک لایه مقاوم به خوردگی روی نبشی تشکیل میشود. آهن نیز به عنوان کاتد عمل میکند. بنابراین آهن اکسید نشده و از زنگزدگی آهن جلوگیری میشود.
در مکانهای باز که احتمال خوردگی و زنگزدگی بالا میرود، از نبشی استیل استفاده میکنند. این نبشی با 2 روش تولید میشود: روش پرسی و فابریک. در روش فابریک استیل گداخته شده و سپس با روش نورد سرد و گرم به صورت نبشی شکل داده میشود. در روش پرسی ورق استیل با استفاده از دستگاه رول فرمینگ و عملیات برشکاری خم شده و به صورت L و V شکل داده میشود.
صنعت ساختمانسازی و صنایع عمرانی، بیشترین استفاده را از پروفیلهای نبشی دارند. نمونههایی از کاربردهای این پروفیلها در ادامه بیان خواهد شد:
– ساخت ستون و خرپا
– استفاده به عنوان لولای در
– اتصال ستونها به صفحات فونداسیون
– استفاده برای ساخت لبه پلهها
– ساخت قابها
– استفاده برای اتصالات مختلف مانند پلها به ستونها
– استفاده در سقفهای کرومیت برای بال بالایی تیرچه
– صنعت هواپیماسازی
– صنعت خودروسازی
– استفاده در سازههای مربوط به آسانسور
– و…
برای محاسبه وزن پروفیل نبشی آهنی به صفحه محاسبهگر وزن پروفیل مراجعه کنید.
اگر به دنبال خرید پروفیل نبشی آهنی هستید و میخواهید بدانید «از کجا بخریم؟»، شرکت وستا سازه در زمینه تأمین و توزیع انواع پروفیلهای آهنی، از جمله پروفیل نبشی، فعالیت دارد.
انواع پروفیل نبشی آهنی در شرکت وستاسازه قابل سفارش است. شما میتوانید از طریق تماس با شمارههای زیر جهت خرید و یا استعلام قیمت سفارش خود اقدام نمایید.
886 11 11 0939
021-28426262
021-28427497
021-66632902