لوله گاز

لوله گاز

لوله‌ها برای انتقال مایعات مختلف در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند. لوله آهنی گاز برای انتقال گاز مایع و معمولاً از جنس فولاد گالوانیزه تولید می‌شود، به همین دلیل به آن «لوله گازی فولادی» نیز می‌گویند. این لوله‌ها باید در شرایط مختلف آب و هوایی کار گذاشته شوند. پس از جنس لوله گالوانیزه ساخته می‌شوند تا در برابر رطوبت، زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم باشند. تنها آلیاژ مورد استفاده برای تولید لوله آهنی گاز، فولاد نیست، بلکه آلیاژهای دیگری نیز برای انجام این کار مناسب هستند.

آلیاژهای مورد استفاده برای تولید لوله گاز

در ابتدا باید بگوییم که لوله‌های گاز را از آلیاژها تولید می‌کنند تا کاربرد آنها بیشتر شده و مقاومت آنها بالاتر رود. آلیاژها در برابر آسیب‌های احتمالی مقاوم‌ترند و شرایط محیطی را بهتر تحمل می‌کنند. 4 آلیاژ برای تولید لوله‌های گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد:

– فولاد: لوله‌های گازی بیشتر از این جنس تولید می‌شوند. این لوله‌ها انعطاف‌پذیری بالاتری دارند و در مناطقی با آب و هوای مرطوب بیشترین استفاده از آنها می‌شود.

– مس: در بعضی مناطق خاص از لوله‌های مسی استفاده می‌شود. استفاده از این جنس لوله گاز در برخی مناطق ممنوع است.

– برنج: شیرآلات و اتصالات گازی در ساختمان را از جنس برنج می‌سازند.

– پلی‌اتیلن: اخیراً استفاده از لوله‌های پلی‌اتیلن به خصوص در شبکه گازرسانی شهری متداول شده است.

انواع

انواع لوله گاز

لوله‌های گاز بر اساس مکان نصب آنها به دو دسته توکار و روکار تقسیم می‌شوند:

لوله گازی روکار

نسبت به نوع توکار آسیب‌پذیرتر هستند اما نصب و راه‌اندازی آنها ساده‌تر است. از این لوله‌ها برای انشعابات گازی خانگی و یا در برخی مناطق برای لوله‌کشی‌های درون شهری استفاده می‌شود. این لوله‌ها هزینه کمتری را شامل می‌شوند اما به هیچ عنوان در مسافت‌های طولانی نباید مورد استفاده قرار بگیرند.

لوله گازی توکار

معمولاً از لوله‌های توکار برای پروژه‌های بزرگ و وسیع استفاده می‌شود. این لوله‌ها نسبت به ضربات ناگهانی، خوردگی، فرسودگی و… مقاوم هستند. از لوله‌های گازی توکار برای انتقال گاز از پالایشگاه به مناطق دور دست و یا از شهری به شهر دیگر، استفاده می‌شود.

کاربردهای لوله آهنی گاز

همانطور که اشاره شد، لوله‌های گازی برای انتقال گاز مایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. مکان‌هایی که در آنها از لوله گازی استفاده می‌شود، به شرح زیر است:

– سازه‌هایی که به تأسیسات گازی نیاز دارند.

– پالایشگاه‌های نفت

– کارخانه‌های پتروشیمی

– سامانه‌های هیدرولیک و هوای فشرده

– نیروگاه‌های تولید الکتریسیته

– سوله‌های صنعتی و کارخانه‌ها

مشکلات احتمالی برای لوله‌های گاز

اتصال لوله‌های گازی در هر منطقه و یا ساختمانی که باشد، تنها توسط کارشناسان همین حوزه انجام می‌گیرد و انجام این کار توسط افراد غیرمتخصص، ممنوع است. کارشناسان با رعایت تمام استاندارها لوله‌های با کیفیت را انتخاب می‌کنند و در محل مورد نظر نصب می‌کنند. اما با رعایت همه این موارد، باز هم گاهی مشکلاتی در فرایند اتصال و یا پس از اتصال لوله‌ها ایجاد می‌شود. برخی از این مشکلات به شرح زیر می‌باشند:

– آسیب دیدن لوله حین اتصال به دلیل مطلوب نبودن کیفیت آن

– اتصال اشتباه لوله‌های گاز

– نشت گاز از لوله‌ها

– از بین رفتن و یا خرابی دریچه‌های خاموش

– زنگ‌زدگی لوله‌ها

 

برای محاسبه وزن لوله گاز به صفحه محاسبه‌گر وزن لوله مراجعه کنید.

 

راهنمای خرید لوله گاز

شما می‌توانید از طریق تماس با شماره‌های زیر نسبت به خرید انواع لوله گاز و یا استعلام قیمت از وستاسازه اقدام نمایید.

886 11 11 0939

021-28426262

021-28427497

021-66632902

برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات مشابه

ادامه مطلب
قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی یکی از پر کاربردترین مصالح در ساختمان سازی است که در دو نوع صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل آهنی مقطعی توخالی از جنس آهن ...
ادامه مطلب
سپری آهنی

سپری آهنی

سپری یا پروفیل T از مقاطع پر کاربرد در ساختمان سازی و صنعت میباشد که از دو قسمت اصلی بال و جان تشکیل شده است این دو قسمت طوری کنار ...
ادامه مطلب
گریتینگ

گریتینگ

گریتینگ (Grating) در لغت به معنای مشبک است و بعنوان یک سازه صنعتی در صنایع مختلف کاربرد دارد. این شبکه در دو نوع فلزی و غیر فلزی تولید می‌شود. گریتینگ ...