بوشن

بوشن (busshing fitting) از جمله اتصالاتی است که برای لوله‌های انتقال سیالات استفاده می‌شود. اتصالات و فلنج بوشن در فرایند لوله‌کشی، با اهداف خاصی استفاده می‌شوند: مسدود کردن یکی از انشعابات لوله، ایجاد انشعاب بیشتر در لوله اصلی و ایجاد تغییر در جهت جریان سیالات در لوله، از اهداف اصلی استفاده از این اتصالات است.

بوشن چیست؟

بوشن قطعه‌ای استوانه‌ای شکل است که می‌تواند با مواد مختلفی از جمله گالوانیزه، برنج یا PVC تولید شود. این قطعه سبب اتصال دو لوله به یکدیگر می‌شود. بوشن در دو نوع رزوه‌ای و جوشی تولید می‌شود. در نوع رزوه‌ای بوشن از دو طرف داخلی، دارای رزوه است که به رزوه انتهای لوله‌ها بسته می‌شود.

به طور معمول برای اتصال لوله‌ها به یکدیگر می‌توان آنها را جوش داد و یا از بوشن استفاده کرد. اگر لوله‌ها جوش داده شوند، در صورت خرابی، تعویض یا تعمیر آنها بسیار مشکل‌ساز خواهد شد. اما در صورت اتصال آنها با بوشن، این کار ساده‌تر انجام می‌گیرد.

نحوه عملکرد بوشن

زمانی که از بوشن برای اتصال دو لوله به یکدیگر استفاده می‌کنیم، باید توجه داشته باشیم که لوله‌ها خیلی خوب آب‌بندی شوند. رزوه‌کاری بوشن سبب آب‌بندی و اتصال لوله‌ها به یکدیگر به صورت دقیق می‌شود. در صورتی که رزوه‌کاری دقیق انجام نشود، امکان جدا شدن لوله‌ها و نشت سیال از داخل لوله وجود دارد که ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری را سبب شود.

برای تولید بوشن‌های فشار قوی از لوله‌های بدون درز استفاده می‌کنند تا در اثر فشار مایع داخل لوله، بوشن دچار شکستگی نشود.

روش اتصال بوشنی لوله‌های فولادی

در این روش از اتصالات و فلنج بوشن استفاده می‌شود. برای انجام این کار، لوله را داخل بوشن قرار داده و سپس لبه‌های آن را روی بدنه لوله جوش می‌دهند. لوله تا حد مشخصی باید وارد بوشن شود و به همین خاطر است که طول لوله در این روش اهمیت زیادی دارد. چرا که لوله‌ها با وارد شدن به بوشن، مقداری کوتاه‌تر از اندازه اولیه می‌شوند.

از مزایای این روش می‌توان به آب‌بندی دقیق لوله‌ها و جلوگیری از نشت مواد از داخل لوله اشاره کرد. به همین دلیل استفاده از اتصالات و فلنج بوشن در لوله‌های فولادی برای انتقال گاز مایع، مواد اشتعال‌زا و سمی گزینه مناسبی محسوب می‌شود. اما این روش معایبی نیز دارد. ممکن است اتصال فولادی به روش بوشن سبب به تله افتادن سیال عبوری و افت شدید فشار آن شود.

فلنج چیست؟

فلنج نیز مانند بوشن از قطعاتی محسوب می‌شود که برای اتصال لوله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. شکل ظاهری فلنج شبیه دیسک است که در اطراف آن و در فواصل مساوی سوراخ‌های وجود دارد. از این سوراخ‌ها برای بستن دو فلنج به یکدیگر به وسیله پیچ و مهره استفاده می‌شود.

نحوه اتصال لوله‌ها به وسیله فلنج به این شرح است: ابتدا دیسک فلنج به لوله جوش داده می‌شود. سپس دو لوله‌ای که فلنج به آنها متصل است، روبروی یکدیگر قرار داده شده و با استفاده از پیچ و مهره به هم متصل می‌شوند. برای آب‌بندی دقیق‌تر بین دو لوله از گسکت بین دیسک‌ها استفاده می‌شود.

فلنج‌ها از چدن، فورج فولادی (آهنگری) و یا فولاد ریخته‌گری شده ساخته می‌شوند. در شرایطی که دما و فشار بالاست، استفاده از اتصالات فلنجی فولادی توصیه می‌شود. زیرا فلنج‌های چدنی در برخی شرایط محیطی و تنش‌ها دچار از هم گسستگی شده و یا ترک می‌خورند.

جهت استعلام قیمت و خرید محصول با شماره‌های زیر در ارتباط باشید.

886 11 11 0939

021-28426262

021-28427497

021-66632902

برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محصولات مشابه

ادامه مطلب
قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی

قوطی پروفیل آهنی یکی از پر کاربردترین مصالح در ساختمان سازی است که در دو نوع صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل آهنی مقطعی توخالی از جنس آهن ...
ادامه مطلب
سپری آهنی

سپری آهنی

سپری یا پروفیل T از مقاطع پر کاربرد در ساختمان سازی و صنعت میباشد که از دو قسمت اصلی بال و جان تشکیل شده است این دو قسمت طوری کنار ...
ادامه مطلب
گریتینگ

گریتینگ

گریتینگ (Grating) در لغت به معنای مشبک است و بعنوان یک سازه صنعتی در صنایع مختلف کاربرد دارد. این شبکه در دو نوع فلزی و غیر فلزی تولید می‌شود. گریتینگ ...